Alla artiklar
/
Salladsnytt
Readtime

A Supernormal automation

Vi tar stora steg mot att utveckla och gradvis automatisera vår process. I december implementerades två nya planteringsrobotar 🤖 i vår fabrik. Tack vare vårt nära samarbete med Ingenjörsfirman Evert Johansson har vi uppnått ett mycket lyckat resultat, säger Niklas Tjäder, COO på Ljusgårda.

Vi tar stora steg mot att utveckla och gradvis automatisera vår process. I december implementerades två nya planteringsrobotar 🤖 i vår fabrik.
Klicka här för att se hur roboten plantera salladen från brätten till odlingsrör.

Jonas Carmbrant, Ljusgårdas projektledare för automatiseringen 👷♂️, har spelat en viktig roll i att säkerställa projektets syfte – att förbättra arbetsmiljö och säkerhet, säkerställa kvalitet och öka effektiviteten 📈. Med introduktionen av de nya planteringsrobotarna 🤖 har vi uppnått en avsevärd effektivitetsökning i detta arbetsmoment och har lyckats eliminera det monotona arbetet 🚀.

I projektet har vi samarbetat med Tibroföretaget Ingenjörsfirma Evert Johansson AB, som specialiserar sig på leverans av automatiseringsutrustning till trä- och möbelindustrin 🔧. Tack vare vårt nära samarbete har vi uppnått ett mycket lyckat resultat, säger Niklas Tjäder, COO på Ljusgårda. Det här är en tekniklösning som finns inom andra industrier, men inom inomhusodling är det här helt unikt, och det är här vårt tidsmonopol börjar byggas.🚀🌱

Fler artiklar