It all started
with a
thought...
...that was everything but normal
”Det normala sättet att odla sallad på är inte hållbart” - det var en tanke som slog oss redan för sju år sen. Och vad som sen började med otaliga experiment och innovationer från tiden i ett litet garage i Tibro, är nu Sveriges största vertikala inomhusodling med en veckovis kapacitet på 7 ton sallad - allt drivet med 100% grön el.
Vår sallad har cirka 50% lägre klimatavtryck (än importerad sallad)* och packas inom en timme från skörd till paketering. Bättre för planeten och absolut mycket godare på tallriken.
Resultatet är en helt normal sallad, odlad the Supernormal way.
*Detta har dokumenterats i en oberoende livscykel-analys (LCA) genomförd av Michael Alan Martin och Mugahid Elnour, Environmental Life Cycle Assessment of a Large-Scale Commercial Vertical Farm (May 31, 2023), som går att läsa i sin helhet på SSRN: https://ssrn.com/
Normal vs.
Supernormal
Vi odlar inomhus i ett cirkulärt odlingssystem. Det gör att vi kan odla året runt, närmare dig. Den slutna miljön låter dig slippa äta en sallad som varit besprutad. Den behöver inte ens sköljas innan den är redo att ätas. Vi kallar det odling the Supernormal way.