Tävling - Vinn en hållbar julkapp!

It all started
with a
thought...

...that was everything but normal

”Det normala sättet att odla sallad på är inte hållbart” - det var en tanke som slog oss redan för sju år sen. Och vad som sen började med otaliga experiment och innovationer från tiden i ett litet garage i Tibro, är nu Sveriges största vertikala inomhusodling med en veckovis kapacitet på 7 ton sallad - allt drivet med 100% grön el.

Vår sallad har cirka 50% lägre klimatavtryck (än importerad sallad)* och packas inom en timme från skörd till paketering. Bättre för planeten och absolut mycket godare på tallriken.

Resultatet är en helt normal sallad, odlad the Supernormal way.

*Detta har dokumenterats i en oberoende livscykel-analys (LCA) genomförd av Michael Alan Martin och Mugahid Elnour,  Environmental Life Cycle Assessment of a Large-Scale Commercial Vertical Farm (May 31, 2023), som går att läsa i sin helhet på SSRN: https://ssrn.com/

Normal vs.
Supernormal

Vi odlar inomhus i ett cirkulärt odlingssystem. Det gör att vi kan odla året runt, närmare dig. Den slutna miljön låter dig slippa äta en sallad som varit besprutad. Den behöver inte ens sköljas innan den är redo att ätas. Vi kallar det odling the Supernormal way.

piece of crispy salad

Supernormal

Supernormal way of sallad business - first illustrationSupernormal way of sallad business - second illustration

Normal

normal way of sallad business - first illustrationnormal way of sallad business - second illustrationSupernormal vs Normal lifecycle Supernormal vs Normal lifecycle

Supernormal
salads

Supernormal rödbladig sallad

Supernormal rödbladig sallad

Bladen har en fyllig smak med en balanserad beska.

Supernormal Krispsallad

Supernormal Krispsallad

En tjockbladig sallad med krusig topp och härlig krispighet.

Supernormal
CR&DO

Erik Lundgren
CR&DO - Development Team

Lorem ipsum dolor consectetur adipiscing elit do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua minim veniam nostrud.

Erik Lundgren, CR&DO - Development Team