Alla artiklar
/
Senaste nytt
Readtime
2023-08-21

Magnus Agervald lämnar sitt uppdrag som VD för Ljusgårda – tar plats i styrelsen

Ljusgårda meddelar idag att Magnus Agervald lämnar sittuppdrag som VD för Ljusgårda, men kommer att fortsätta sin resa med bolaget genom att ta plats i styrelsen. Magnus tillträdde VD-posten hösten 2022 med ett specifikt uppdrag: att i samarbete med ledningsgruppen stärka bolagetsstrategi, struktur och finansieringsplan. Efter ett framgångsrikt år av arbete med dessa mål, överlämnar han nu stafettpinnen tillbaka till före detta VD och medgrundare, Andreas Wilhelmsson. 

Ljusgårda meddelar idag att Magnus Agervald lämnar sittuppdrag som VD för Ljusgårda, men kommer att fortsätta sin resa med bolaget genom att ta plats i styrelsen. Magnus tillträdde VD-posten hösten 2022 med ett specifikt uppdrag: att i samarbete med ledningsgruppen stärka bolagetsstrategi, struktur och finansieringsplan. Efter ett framgångsrikt år av arbete med dessa mål, överlämnar han nu stafettpinnen tillbaka till före detta VD ochmedgrundare, Andreas Wilhelmsson.

Magnus kommenterar sitt beslut: "Jag ser verkligen fram emot att fortsätta stötta Ljusgårda och Andreas genom min nya roll i styrelsen. Ljusgårda har branschledande resultat , och jag är övertygad om att en stark tillväxtresa ligger framför oss. Jag är mycketstolt över det arbete jag, tillsammans med ledningsgruppen, har utfört under året. Att jag nu kan fortsätta vara nära bolaget och bidra med min kompetens och erfarenhet känns mycket givande."

Företaget har, sedan dess grundande, strävat efter att leverera innovativa och hållbara lösningar som svarar mot utmaningarna för framtidens matsystem. Med Magnus i styrelsen och Andreas åter tillbaka vid rodret som VD, ser bolaget ljust på framtiden och planerar för fortsatt tillväxt och utveckling.

KennethBengtsson, ordförande i Ljusgårda, betonar: "Med Magnus i styrelsen och Andreas åter i VD-rollen ser vi starkt mot framtiden. Utifrån min erfarenhet av att arbeta med liknande bolag förstår jag värdet av att ha grundare aktivt involverade. Denna delaktighet blir ofta den gnista som ger organisationen kraften att tackla utmaningar och sträva efter ambitiösa mål."

Vid behov av pressbilder eller övriga frågor kontakta press@ljusgarda.se


Fler artiklar