Tävling - Vinn en hållbar julkapp!

Q&A

Vart kan jag köpa Supernormal Greens produkter?

Du hittar vår sallad i 250 ICA-butiker samt på Willys, Hemköp och CityGross i hela Sverige.
Eller klicka hem den direkt på mathem.se eller mylla.se. Handla mat direkt från producenten hem till dörren (mylla.se)
Här hittar du din närmaste butik.

Odlar Supernormal Greens i jord?

Istället för jord så odlar vi direkt i vatten! För att rötterna ska kunna hitta fram använder vi en odlingspodd, tillverkad av steril kokosfiber och torv, som är optimerad för att hålla rötterna på plats och leverera näringen effektivt. Plantorna stormtrivs i den rena miljön eftersom det bidrar till att de goda bakterierna frodas och har god luftcirkulation. Då håller sig rötterna precis lagom fuktiga och hittar lätt till vattnet.

Hur fungerar bevattningen?

Vi är stolta över vårt vatten i Tibro! För tredje gången har det prisats i tävlingen ”Sveriges godaste kranvatten”. Det är branschorganisationen ”Svenskt Vatten” som var femte år låter en jury av kända sommelierer bedöma alla tävlande bidrag. Vi optimerar vattnen (syre, ph, ec m.m.) för våra olika grödor och låter det sedan cirkulera. Det gör att vi använder upp till 99% mindre vatten än traditionell odling.

Vad använder Supernormal Greens för ljus?

Växter behöver energi för att kunna utföra sin fotosyntes. Vi använder oss av toppmodern och energisnål LED-teknik som anpassar ljusspektrum och ljusmängd för att skapa perfekta ljusförhållanden hos varje planta. Vi är stolta över att vara klimatcertifierade och optimera vår energianvändning som kommer från 100% förnyelsebara energikällor.

Hur hanterar Supernormal Greens näring?

Vårt vattensystem övervakar mixen av mineraler, enzymer och andra näringsämnen som anpassas efter plantans ålder och behov. På så sätt kan vi odla riktigt goda frukter och grönsaker, som mår bra.

Hur funkar klimatet?

Växter är känsliga och måste ha rätt temperatur och luftfuktighet för att må bra. Det behöver helt enkelt vara precis lagom. I vår inomhusodling styr vi temperatur och luftfuktighet och påverkas inte av en varm sommar eller kall vinter.

Hur klarar sig Supernormal Greens utan bekämpningsmedel?

Det finns många saker en bonde behöver skydda sina grödor mot; bladlöss, larver, svamp och en rad olika angrepp. Dessutom ska de i många fall hålla för en lång transport från varmare breddgrader. Många bönder tyngs av detta och tvingas använda bekämpningsmedel eller genmodifierade plantor (GMO) för att få odlingen lönsam. Eftersom Supernormal Greens odlar inomhus, i en skyddad miljö, behöver vi inte använda bekämpningsmedel.

Är Supernormal Greens sortiment ekologiskt?

2018 ändrades EU-reglerna för vad som klassas som ekologiskt. De nya reglerna innebär att endast odling på tradionell åker får räknas som ekologiskt. De nordiska länderna var emot beslutet då det även slår mot våra befintliga växthus, men det trädde ändå i kraft. Supernormal Greens odlar så kallat hydroponisk, alltså direkt i vatten. Plantan hålls fast av en odlingspodd tillverkad av steril kokosfiber och torv som ser till att rötterna enkelt hittar fram till vattnen. Eftersom Supernormal Greens grödor inte odlas i jord kan de inte klassas som ekologiska enligt EU:s regelverk. Dock uppfyller och överstiger Supernormal Greens minimikraven för ekologisk odling i nästan samtliga andra aspekter som ingår i certifieringen. Det som är viktigast för oss är den faktiska skillnaden vi gör – vi odlar nära, utan bekämpningsmedel och med minimal påverkan på vår miljö.

Är förpackningen gjord på förnyelsebar råvara?

Påsen är certifierad av ISCC och gjord av förnybara material (95% på massbalans) från biocirkulära material som exempelvis använd frityrolja eller tallolja ( till skillnad mot annan plast som är gjord av fossila råvaror). Den återvinns som plastförpackning.

Hitta din närmaste butik

Maps integration